qqdaily

  • ۰
  • ۰

تحقیق درمورد فرش و صنایع دستی 34 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 34

فرش و صنایع دستی

تاریخچه فرش

فرش دستبافت ایرانی در سال 1949 در دومین مرحله کاوشهای باستان شناس روسی، رودنکو در منطقه پازیریک کشف و به نام فرش پازیریک نامیده شد.

رودنکو در کتابی که به مناسبت این اکتشافات در سال 1953 در روسیه منتشر کرد، درباره فرش مکشوفه توضیحات مفصلی نگاشت و آن را صراحتا کار ایران و قدیمی ترین فرش ایرانی در دنیا بیان نمود. او نوشت: "بدون اینکه بتوانیم به طور حتم بگوییم این فرش کار کدامیک از سرزمین های ماد-پارت(خراسان قدیم) یا پارس است، تاریخ فرش مذکور و پارچه هایی که در پازیریک کشف شد قرن پنجم و یا اوایل قرن چهارم پیش از میلاد تشخیص داده می شود." سپس او اضافه می کند: "تاریخ این قالی از روی شکل اسب سواران معلوم می شود. طرز نشان دادن اسبهای جنگی که به جای زین قالی بر پشت آنها گسترانده اند و پارچه روی سینه اسب از مشخصات آشوریها می باشد اما در روی فرش پازیریک ریزه کاریهای مختلف و طرز گره زدن دم اسبها ، در نقوش برجسته تخت جمشید نیز دیده می شود."

در زمان تسلط مغولها (قرن سیزدهم و چهاردهم میلادی) قالی بافی به سطح بسیار رفیعی از زیبایی وتکنیک رسید. شکوفایی این صنعت شاید با حکومت غازان خان (1307-1295 میلادی) مصادف بود.

اما اوج قالی کلاسیک ایرانی را که از آن با رنسانس قالی ایران یاد می شود زمان سلاطین صفوی (1722-1499 میلادی) به ویژه زمان حاکمیت شاه طهماسب اول (1587-1524 میلادی) و شاه عباس کبیر(1629-1587 میلادی) ثبت کرده اند. از این دوران حدود 3000 تخته فرش به یادگار مانده که درموزه های بزرگ دنیا و یا در مجموعه های شخصی نگهداری می شوند.

در این دوران در کنار قصرهای پادشاهان کارگاههای قالی بافی بناشد و مراکز گوناگون که قبلا در تبریز ، اصفهان ، کاشان ، مشهد ، کرمان ، جوشقان ، یزد ، استرآباد ، هرات و ایالات شمالی نظیر شیروان ، قره باغ و گیلان وجود داشتند توسعه و رونق بیشتری گرفتند.

در همان زمان ، نقاشان و نگارگران بلندپایه طرحهای خلاصه شده و ترکیبی ترنج در وسط قالی و لچکها را در آن وارد کردند. یعنی همان طرحی که قبلا به زیباترین وضعی در قرن پانزدهم روی جلد کتابهای ارزشمند به کار می رفت.

با اشغال کشور بوسیله افغانها (1722-1721 میلادی) این صنعت و هنر رو به انحطاط گذاشت.

در قرن نوزدهم قالیهای ایرانی ، بویژه فرشهای نفیس ناحیه تبریز به اروپا راه یافتند. از سوی کشورهای اروپایی نمایندگانی به تمام کشورهای مشرق زمین گسیل شدند و با رقابت بسیار فشرده کلیه فرشهای کهنه و عتیقه را گردآوری کرده به قسطنطنیه که هنوز هم مهمترین بازار قالی مشرق زمین بود فرستادند.

با به پایان رسیدن منابع فرشهای کهنه ، شرکتهای انگلیسی (زیگلر 1883 م) آمریکایی و آلمانی به طور نامحدود اقدام به تاسیس کارگاههایی در تبریز ، سلطان آباد(اراک) ، کرمان کردند. این روال تا جنگ جهانی اول که تولید قالی به طور قابل توجهی افزایش یافته بود ادامه داشت.

فرش ایران دارای تاریخی بسیار طولانی است، در ایران از دیرباز بافتن انواع فرش متداول بوده و انگیزه ای اجدادی داشته است. به نوشته مورخان، جهانگردان، جنگجویان و آثار مکشوفه از گذشتگان گویای آن است که فرشبافی به صورت هنری دستی ، مردمی ، روستایی و عشایری در ایران سابقه بس دراز دارد.

پروفسور «رودنکو» کاشف «فرش پازیریک» معتقد است که قالی مذکور کار مردم ماد یا پارس و پارت (خراسان بزرگ) است. توجه به نقش های مشابه و هم زمان این فرش در ستون های تخت جمشید نیز این نظریه را تایید می نماید. آثار دیگری از جمله نقاشیهای برخی هنرمندان قرون وسطی حاوی نقش قالیهایی است که گفته اند بافت ایران بوده است . برخی مورخان در مورد حمله رومیان به ایران و غارت دستگرد قالی را از جمله غنایمی که در این غارت به دست آورده شده، قید نموده اند و نیز منابع یونانی از قالیهای زربفت ایران یاد کرده اند. «فرش بهارستان» با آن همه هنرمندی که به تأیید روایات مختلف، دربافت آن به کار رفته بوده اگر چه گاه در تعریف از آن راه اغراق پیموده شده اما خود نشانگر پیشرفت صنعت فرشبافی و صنایع جنبی از جمله طراحی و رنگرزی در ایران قدیم می باشد. فرش به عنوان نمودی از فکر و اندیشه بشری و متاثر از حس نوجویی او در طول تاریخ خود با نشیب و فرازهایی روبرو بوده که گاه با فراغت فکری هنرمندان و محیط مناسبی که برای رشد و شکوفایی هنر ایشان ایجاد گردیده به حد اعلای خود رسیده و گاه صدماتی که بر اثر مصائب طبیعی و غیر طبیعی بر پیکر جامعه وارد شده، آن را به دوره نهفتگی و خمود سوق داده است.

عصر مغول یعنی قرن هفتم هجری را می توان دروان بس غم انگیز برای انواع هنر ایرانی دانست و پس از آن قرون دهم و یازدهم هجری را که عصر صفویان است زمان شکوفایی طبع هنری مردم ایران باید به شمار آورد. آغاز دوران صفوی متفارن با رشد بسیاری از هنرهای دستی و توسعه آن در کلیه شئون جامعه بوده است. بسیاری از هنرمندان ایرانی در این دوره ظهور کرده اند که با اغتنام فرصت از آرامش و محیط مساعدی که به وجود آمده عمر گرانبهای خود را بر سر ارتقاء سطح کیفی هنر و صنایع دستی نهاده اند وبا ابداع طرح ها و نقشه های زیبا و هنرمندانه جایگاه این صنایع به ویژه فرش را به حد اعلاء خود رسانیده اند و نام ایران را در سراسر جهان با آثار خود پرآوازه ساخته اند. با توجه به اهمیت عصر صفویه در اعتلاء هنر ایران و توجهی که در این زمان به صنعت قالیبافی مبذول شده، جا دارد به این عصر و وضعیت هنرمندان و قالیباقی آن مشروح تر بپردازیم.

فرشهای دوران صفویه را می توان متعلق به دو گروه زمانی دانست: اول: قالیهای بافته شده در دوران سلطنت شاه اسماعیل وشاه طهماسب که به"شاه طهماسبی" معروف است و خود مکتبی خاص دارد که به همین نام شهرت یافته. شاه طهماسب همواره به تشویق هنرمندان و قالیبافان و طراحان می پرداخت و خود از هنر بهره داشت و حتی نوشته اند، رنگرزی می دانست و مستقیمأ طراحی می نمود و بافندگان را راهنمایی می کرد. از این جهت در زمان پادشاهی او انواع صنایع ظریفه به ویژه قالی بافی راه ترقی پیمود و در طرح آن تغییرات کلی به وجود آمد. قالیهای ترنجدار جانشین آن گروه از قالیهایی شد که تا اواخر قرن 9 هجری در ایران بافته می شد و بعدأ به طرح مغولی و تیموری شهرت یافت. علاوه بر قالیهای ترنجدار در این دوره بافتن قالیهایی با طرح حیوان و شکارگاه متداول شد. دوم: قالیهای بافته شده در زمان شاه عباس که به مکتب " شاه عباسی" معروف است. در این دوره با اغتنام فرصت از وجود هنرمندان عصر نقشهای جدید به ویژه با استفاده از اسلیمی ها و گلهای مخصوص بوجود آمد برخی طرحهای قالی در مکتب شاه عباسی عبارتند از:/ الف – طرح ترنجدار یا لچک ترنج/ ب – طرح شکارگاه/ ج – طرح درختی/ د – طرح گلدانی .

اینک با توجه به سهولت ایجاد ارتباط بین هنرمندان نقاط مختلف و پیشرفت تکنیک طراحی و نقش پردازی، فرش همگام با سایر هنرها و صنایع مردمی رو به تکامل رفته است، طرحهای محلّی به نقاط دیگر برای بافت فرستاده می شود و هنرمندان از نتایج تجربیات دیگر همکاران خویش کاملاً با خبر می گردند. وسایل کار طراحی پیشرفت نموده و تکنیک جدید به کمک هنرمندان آمده و ایشان به مهارت در تهیه و تکثیر طرحهای خود اقدام می کنند. بازار های فرش جهانی به ویژه از اوائل قرن بیستم میلادی رونق گرفته و این خود تشویق دست اندرکاران را در پی داشته و به ویژه در تبریز، کرمان، کاشان، اصفهان، اراک ، داد و ستد این کالای ارزشمند را رونق داده و در این زمان است که بازار صادرات فرش های نو و کهنه گرم شده و کارگاه های بزرگ برای پاسخگویی به تقاضاهای روز افزون دایر گردیده است. این قالیها به اروپا به ویژه کشور آلمان و آمریکا حمل می گردد و موجبات تقویت بنیه مالی کشور را در حد خود فراهم می سازد و تجارت خارجی را به سرمایه گذاری در تولید فرشهای مورد درخواستشان تشویق و ترغیب می نماید. مجموعه این اقدام طی قرن اخیر در جهت تقویت بنیه اقتصادی کشور مؤثر بوده، اما دخالت فروشندگان و صاحبان سرمایه در کار طرح و رنگ فرش و سفارشات غیر مسئولانه ایشان به کیفیت این دستباف لطمه وارد ساخته است. عدم نظارت صحیح بر کار بافت فرش و بسیاری عوامل دیگر از جمله قیمت ها و چگونگی صادرات طی نیم قرن گذشته، رقبای فرش ایران را به میدان رقابت کشانده واز سوی دیگر سودجویان را به سوء استفاده از غفلت دست اندرکاران و انجام تقلباتی در مراحل









سایر محصولات :
تحقیق درمورد فرش و صنایع دستی 34 ص

تحقیق درمورد فرش و...

تحقیق درباره اخلاق در گستره سیاست

تحقیق درباره اخلاق در گستره...

تحقیق درمورد چهارده معصوم

تحقیق درمورد چهارده معصوم...

تحقیق درمورد عکاسی و مکاتب و روش های آن

تحقیق درمورد عکاسی و مکاتب و روش...

تحقیق درباره اخلاق حرفه‌ای در علم کتابداری

تحقیق درباره اخلاق حرفه‌ای در علم کتابداری...

تحقیق در مورد اکستاسی چیست

تحقیق در مورد اکستاسی چیست...

تحقیق درمورد چه کنیم انسان ها همدیگررا بیشتر دوست داشته باشند وموانع محبت

تحقیق درمورد چه کنیم...

تحقیق درباره اخلاق توصیفی

تحقیق درباره اخلاق توصیفی...

تحقیق درباره اخلاق انتخاباتی

تحقیق درباره اخلاق انتخاباتی...

تحقیق در مورد اکستازی 10ص

تحقیق در مورد اکستازی...

تحقیق درمورد چند نمونه از ساده‏زیستی پیغمبر ص 35 ص

تحقیق درمورد چند نمونه...

تحقیق درباره اخلاق اسلامی؛ مفاهیم و بنیادها

تحقیق درباره اخلاق اسلامی؛...

تحقیق درمورد چند مورد از سیره های پیامبر 7 ص

تحقیق درمورد چند مورد از...

تحقیق درباره اخلاق اسلامی

تحقیق درباره اخلاق...

تحقیق در مورد اکراه10 ص

تحقیق در مورد اکراه10 ص...

تحقیق درباره اخلاق اسلامی1

تحقیق درباره اخلاق اسلامی1...

تحقیق درمورد چند شگفتی جهان آفرینش 20 ص

تحقیق درمورد چند...

تحقیق درباره اخلاق اسلامی

تحقیق درباره اخلاق اسلامی...

تحقیق در مورد ایمنی در کار انفرادی

تحقیق در مورد ایمنی در کار...

تحقیق درباره اخلاق از دیدگاه قرآن، پیامبر و عترت

تحقیق درباره اخلاق از...

تحقیق درمورد چند سوره و تفسیر آن

تحقیق درمورد چند سوره...

تحقیق درباره اخلاق 1 تقوا

تحقیق درباره اخلاق...

تحقیق درمورد گرافیک 17 ص

تحقیق درمورد گرافیک 17...

تحقیق در مورد ایجاد انگیزه در ادامه تحصیل معلمان 22 ص

تحقیق در مورد ایجاد انگیزه...

تحقیق درباره اختلالات اتوزومال

تحقیق درباره اختلالات...

تحقیق درمورد چند سوره و تفسیر آن 66 ص

تحقیق درمورد چند سوره...

تحقیق درمورد کاشی کاری

تحقیق درمورد کاشی...

تحقیق درباره اختلاس، رشا و ارتشا

تحقیق درباره اختلاس، رشا و ارتشا...

تحقیق در مورد اوتانازیا قتل از روی ترحم 12ص

تحقیق در مورد اوتانازیا...

تحقیق درمورد ویژگیهای پاستل 14 ص

تحقیق درمورد ویژگیهای پاستل 14 ص...

تحقیق درمورد حجـاب 28 ص

تحقیق درمورد حجـاب 28 ص...

تحقیق درباره اختلاس چیست

تحقیق درباره اختلاس چیست...

تحقیق درباره احدیت وواحدیت

تحقیق درباره احدیت وواحدیت...

تحقیق در مورد اهمیت برنامه ریزی تحصیلی 15 ص

تحقیق در مورد اهمیت برنامه ریزی تحصیلی...

تحقیق درمورد حجاب در قرآن

تحقیق درمورد حجاب در...

تحقیق درباره احتمال

تحقیق درباره احتمال...

تحقیق درمورد ویژگیهای شغل عکاسی 17 ص

تحقیق درمورد ویژگیهای شغل عکاسی 17 ص...

تحقیق درباره احتمال شرطی 28 ص

تحقیق درباره احتمال شرطی 28 ص...

تحقیق درمورد حجاب در قرآن 22 ص

تحقیق درمورد حجاب در قرآن 22 ص...

تحقیق در مورد اهداف و اصول نظام سیاسی 16 ص

تحقیق در مورد اهداف و اصول نظام...

تحقیق درمورد نگارگری ایرانی 14ص

تحقیق درمورد نگارگری...

تحقیق درمورد مینیاتور

تحقیق درمورد مینیاتور...

تحقیق درباره احادیث

تحقیق درباره احادیث...

تحقیق درباره احادیث وفاداری

تحقیق درباره احادیث وفاداری...

تحقیق درمورد حجاب در اسلام 18 ص

تحقیق درمورد حجاب...

تحقیق درمورد موسیقی و هنر 38ص

تحقیق درمورد موسیقی و هنر...

تحقیق در مورد انگیزش

تحقیق در مورد انگیزش...

تحقیق درباره احادیث نماز

تحقیق درباره احادیث نماز...

تحقیق درمورد موسیقی ایلیاد و ادیسه هومریونان باستان

تحقیق درمورد موسیقی ایلیاد و ادیسه...

تحقیق درمورد حجاب در ادیان الهی

تحقیق درمورد حجاب در ادیان الهی...

پاورپوینت آشنایی با RAID
توضیحات بیشتر - دانلود
مقاله صدمات ستون فقرات
تحقیق مقایسه اثر درمانی گوۀ خارجی به همراه ساپورت مفصل ساب تالار با گوه های خارجی داخل کفش در بیماران مبتلا به آرتروز زانو
مقاله سل ریوی
مقاله درباره تاریخچه پلاستیک‌ها
مقاله انواع نانوکامپوزیت ها و کاربرد آنها در صنایع هوا و فضا
تحقیق درباره شکل درد زایمانی
تحقیق درباره واکسن
پاورپوینت کمکهای اولیه
پاورپوینت درباره تیروئید
تحقیق درباره اختلالات مربوط به کروموزوم های جنسی
پاورپوینت درباره فتوشاپ
پروژه حرارت مرکزی با آبگرم

کلمات کلیدی :ndash طرح این دوره قالی بافی صنایع دسی این زمان اغنام فرص قوی بنیه کرده اند قالیهای بافه هنرمندان صنایع میلادی دوران قالیهای فرشهای پازیریک طراحی
  • ۹۶/۰۷/۲۸
  • حسن حسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی